2011. szeptember 21., szerda

Új mosható mintás pelenka betéttel készletről!! - Jelenlegi ára: 1 800 Ft


Az aukció tárgya 1 db egy méretben készült, így szobatisztaságig kihasználható, patentokkal állítható zsebes pelenka 3 rétegű mikroszálas betéttel!
Egyes készleten lévő pelusok külső, vízhatlan rétege puha szőrös, plüss tapintású anyagból készült, ami igazán különlegessé teszi őket a mintán kívül is! A többi egyszínű, illetve mintás szövet anyagú. Legtöbbjük az ALVA cég terméke, kiváló minőség, korrekt áron, de megtalálhatóak közöttük a népszerű Papoose/Babyland és Coolababy pelenkák, valamint a bambuszos Bububibi márka is.
A mellékelt képeken látható valamennyi minta 1800 Ft, a bambuszos és a védőgátas fajták kivételével, melyeket a legalsó sorban láthatsz!!!!! !!!
Licitálás előtt kérdezz a kiválasztott mintára, mert elképzelhető, hogy időközben már elkelt készletről. Ebben az esetben rendelni tudok csak belőle.
Rendelésre az alábbi mintákat tudom beszerezni kb 2 hetes határidővel.
További elérhető tépőzáras márkák HAUTE 2400 Ft,
MINKY és egyszínű tépős bambuszos pelusok 2800 Ft-ért.
A mosható pelenkákról nagy vonalakban:
Az általam kínált egy méretű zsebes pelenkához külső nem szükséges, minden benne van, ami a használathoz szükséges. Újszülött kortól egészen szobatisztaságig használható, méretét a rajta lévő tépőzárral vagy patentokkal lehet derékban és combnál a baba méretére állítani. Ezáltal rugalmasan tudja követni a baba méretbeli változásai alkattól függően akár 4-17 kg-ig, ezért nincs szükség arra, hogy más méretű pelust vegyél a későbbiekben!
A leszoktatás időszakában is elkezdheted használni mosható mintás pelenkáimat, amikor azért a pár cseppért sajnálnád kidobni az eldobható pelenkát! Leszoktató bugyiként tényleg csak pár darabra van szükség!
Bármily hihetetlen is, a külföldi anyukák anyagi és környezetvédelmi okokból egyre többen térnek vissza a mosható pelenkához! Ezzel napi több millió nehezen bomló műanyag pelenkától kímélik meg a bolygót világszerte, egy gyermek szobatisztasága eléréséig ugyanis több, mint egy tonna pelenkát használ el, mely iszonyatos mennyiségű szemetet jelent világszerte!!!
A modern újrahasználható pelenkák használata nagyon hasonló az eldobhatóhoz, annyi a különbség, hogy itt nincs szemét, minden oda kerül, ahova való (széklet a wc-be, a pelenka a mosógépbe, aztán száradás és összepakolás, azaz a nedvszívó betétek belehelyezése után újra a popóra : )
Mindez napi kb. negyed óra időráfordítást igényel csupán!
Sokan nem is hinnék milyen kevés munka kell a
használatukhoz, talán régi, rossz beidegződések vagy anyáink beszámolói kelnek életre bennük, ha a mosható pelenka kifejezést hallják!!!
Pedig a mosásuk a korszerű és egyben csodaszép anyagok használatának és a modern mosógépeknek hála manapság már nem ördöngösség! Ha használsz papírbetétet, mely megvédi a pelenkát a szennyeződéstől, és használat után kiöblíted a pelusokat, akár ruhákkal együtt is moshatóak! Így még a mosásuk sem kerül semmibe, hisz így is úgy is használnánk a mosógépet, mindegy mivel töltjük meg. A teregetés és a betétek behelyezése igazán nem megterhelő, hanem a vidám színeknek és mintáknak, valamint a puha anyagoknak köszönhetően inkább örömteli feladat, melybe a nagyobb gyerkőcöt is nyugodtan be lehet vonni!!!
A mosható pelenka használata tehát csupán napi 10-15 perc ráfordítást igényel az eldobhatóhoz képest, anyagi és környezetvédelmi tekintetben viszont összehasonlíthatatlanul gazdaságosabb és környezetkímélőbb azoknál.
A betétekkel előkészített zsebes pelus az eldobható pelenkához hasonlóan egy mozdulattal feladható, így az apukák, nagyszülők is könnyen megtanulják feladni a babára, ez a legegyszerűbben használható mosható pelenka fajta!
Néhány havi pelenka költségéből megvásárolható a teljes készlet, melyet az állítható méretnek köszönhetően egy időben, vagy akár egymás után több gyermek is használhat, így testvéreket is kiszolgál! Minőségüket, kiváló nedvszívásukat megfelelő mosás mellett évekig megőrzik!
A nagyszámú használat során megfigyelték, hogy az ilyen pelust használó anyukák babái hamarabb lesznek szobatiszták, illetve köztük jóval kevesebb az allergiás, figyelem és viselkedés zavaros, illetve pelenka kiütéstől szenvedő gyermek, köszönhetően annak, hogy nincsenek ez alatt a bizonyos 2-3 év alatt napi 24 órában kitéve az eldobható, papírnak nevezett, de gyakorlatilag műanyagból készült - és ezért csak több száz év alatt elbomló - eldobható pelenkából kioldódó vegyi anyagoknak (ragasztó, illatanyagok stb... )!! Ezenkívül a pelenka vastagabb kialakítása miatt egyben a terpesz pelenka szerepét is betölti, mely a csípőízület megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen!
A pelenka felépítése:
A külső mintás/egyszínű/szőrös anyag hátulja vízzáró (PUL vagy TPU) réteggel van kezelve, ezért külön külsőt már nem kell adni a babára. Ez egybe van varrva a belső fehér, polár vagy bambusz anyaggal, de hátul nyitva maradt, innen a zsebes elnevezés. Ebbe a zsebbe kerül a szükséges mennyiségű betét. A nedvszívó réteg tehát nincs bele varrva a pelusba, az könnyen eltávolítható belőle a gyors száradás érdekében és igény szerint növelhető.
A belső réteg nem vesz fel nedvességet, csak tovább vezeti a betétbe, így a baba bőre száraz érzetű marad. Ez a hatás fokozható papírbetét használatával. Érzékenyebb bőrű babáknak a bambusz belsős pelusokat ajánlom, ha a simát esetleg nem bírnák!
A betétekről:
A betétet 2 féle módon lehet belehelyezni a pelusba. Akár a külső és a belső réteg által képzett zsebbe, akár a fölé, közvetlenül a popsihoz is tehetjük, esetleg a kettőt kombinálhatjuk is. Ez nagyban megkönnyíti a mosást, mivel így védhetjük a pelenkát a szennyeződéstől.
Minden anyukának magának kell kitapasztalni, hogy milyen, mennyi és hogyan belehelyezett betéttel válik be a babájánál (lánynál középtájra, fiúnál előre lehet még egy plusz betétet félbehajtva a zsebbe helyezni).
Az általam kínált pelenka a hozzá tartozó három rétegű betéttel használatra kész, többet pisilő, vagy nagyobb baba esetén azonban mindenképpen ajánlott a nedvszívó képességet tovább növelni visszahajtással, több betéttel, illetve saját betét helyett prefold betéttel vagy textil pelenkával megtölteni a zsebet!
A betét mennyisége kb. két-háromszorosa kell legyen a pelusokénak, hogy mindig legyen mit ráadni a babára, a külső ugyanis hamarabb szárad, mint a betétek! Ha van száraz betéted, mindenképp érdemes összerakni előre a pelusokat, így csak elő kell venni a szekrényből!
A pelenkához egy saját betét jár, de más típusú is használható hozzá, vagy varrni is lehet bele otthon fellelhető nedvszívó anyagokból, illetve hagyományos textil tetra pelenkát is lehet belehajtogatni a zsebbe betétként! A lehetőségek száma végtelen, ezért is nagyszerűek ezek a pelusok! Három rétegű betétet tudok hozzá adni 390 Ft-ért! A külön aukciómban található 5 rétegű bambuszbetétet pedig ajánlom mindenkinek, aki nem akar sűrűn pelenkát cserélni! Ennek ára 800 Ft.
Kb. 3 óránként cseréljük a pelusokat. Hosszabb időszakokra több vagy jobb betéttel, éjszakai használatra pedig prefolddal ki lehet tolni a pelenkázás időtartamát egész éjjelre is!
A mosható pelenkázás nélkülözhetetlen kelléke a papírbetét, melyet szintén tudok ajánlani. A fátyolbetétnek is nevezett áttetsző lap használatával - azon túl, hogy segít szárazon tartani a baba bőrét - az anyatejes, vagy szilárd székletet maradéktalanul, egy mozdulattal könnyedén ki tudjuk emelni a pelenkából, így a mosás jóval könnyebb!
Utazásokhoz hasznos kiegészítő a vízhatlan pelenka tárolására és szállítására használatos zsák, melyet szintén megtalálsz az aukcióim között.
Mosási útmutató:
Ha a gépi mosást választjuk, az alábbiak szerint járjunk el: Ha a baba beszennyezte a pelenkát, a szennyeződést emeljük ki a papírbetéttel, és tegyük a wc-be. Miután kivettük a betéteket belőle, egy rövid kézi öblítés, vagy erős tusolás után nyomkodjuk ki, majd egyszerűen tegyük a pelenka vödörbe, mosóhálóba, így akár 2-3 napig is eltárolhatjuk. Áztatni nem szükséges. Néhány csepp teafa olajjal fertőtleníthetjük a vödör tartalmát, és az esetleges szagokat is közömbösíthetjük.
Amint mosásra kerül a sor, erősen szennyezett pelenka estén hideg vizes előmosással megszabadulhatunk a vizelettől. Ha nem öblítjük a pelusokat előzetesen, akkor csak pelenkákat mossunk. De ha alaposan átöblítjük őket miután kicseréltük, akkor akár ruhákkal együtt is moshatjuk őket!
A szokásos langyos vizes mosás után a legtöbb pelenka szinte szárazon kerül ki a dobból. A betétekkel együtt napon, a nap fertőtlenítő hatását is kihasználva száríthatjuk őket. Ettől szépen kifehérednek az esetleges foltok, és ez a legegyszerűbb fertőtlenítési mód is!
Ennyire egyszerű! : D
Kézi mosás esetén a levett pelenkát azonnal beáztatjuk, és többször nyomkodva, kicsavarva öblítjük, illetve az egyéb mosással együtt géppel is mossuk heti-két heti rendszerességgel. Ezzel a módszerrel összesen kb. 10 db pelenka elegendő a mindennapos pelenkázáshoz!!!!! !!!!!
A vízhatlan réteg védelme miatt a pelenkát nem szabad klóros fehérítővel mosni (Domestos, Hypo). Ezen kívül csak arra kell figyelni, hogy langyos vízben mossuk őket, ugyanis így a külső réteg tovább megőrzi puhaságát és vízhatlanságát. Az útmutató szerint általában maximum 60 fokon moshatóak, de legjobb csak 30-40 fokon mosni, magasabb hőfokon úgyis felesleg, mivel kifőzni úgysem lehet őket, így a sterilizálásukról a használt mosószer, illetve a napfény útján kell gondoskodni! Tilos fűtőtesten szárítani és vasalni a pelenkákat, mivel ez megolvasztaná a külső vízhatlan réteget! A pelenkabetét nedvszívó képességét rontja, ha a mosószer 5%-nál több szappant tartalmaz!! Egyébként kb. az 5. mosásra érik el a legjobb nedvszívó kapacitásukat. Fertőtlenítő és zsíroldó mosószóda, DM-ben kapható Frosch mosószer, illetve bórax ajánlott a mosásukhoz, öblítőt viszont ne használjunk, mivel azon kívül, hogy sok szintetikus, egészségre ártalmas adalékot tartalmaz, tönkre teszi a betét nedvszívó képességét. Helyette illóolajat pl. levendulát vagy (alma)ecetet lehet a gépbe csepegtetni, ami segít puhán tartani a betétek anyagát. Ne félj, nem lesz büdös mire megszárad!
Popsi krémet sem tanácsos sokat használni, mert szintén eltömítheti a betét pórusait, bár a papírbetét használatával ezt elkerülhetjük, és kenhetünk rá, ha szükséges. Saját tapasztalat, hogy nem pirosodik ki benne a babapopsi az eldobhatóval ellentétben, még krém nélkül sem, köszönhetően a jól szellőző anyagok használatának!
Használati segédlet:
Előfordulhat, hogy az első használat során átnedvesedést tapasztalunk, mivel még nem helyesen adjuk fel a pelust, hisz mégiscsak másképp kell használni, mint az eldobhatót. Ez annak a jele, hogy valamin változtatnunk kell. Mindezt könnyű kivédeni azzal - elkerülendő, hogy ez már a legelején elvegye a kedvet a moshatózástól  -, ha elegendő betétet teszünk a pelenkába, akár a zsebbe, akár felülre, akár visszahajtva fiúknál ÉS szorosra patentoljuk a pelust elől a combinál!
Így lesz elég réteg, amiben a nedvesség el tud oszlani. Ügyeljünk rá, hogy a vastagabb, vagy jobb nedvszívó anyag, mint a bambusz vagy gyapjú kerüljön alulra. Ha kevés betéttel próbáljuk használni a pelust, az át fog ázni, mivel a telített betétből kinyomódik a nedvesség, és ha nincs is elég szorosra állítva a combbőség, ott kifolyik. Vagyis az elől lévő szűkítő patentokat ne féljünk használni, ez a lényege az állítási lehetőségnek, az nem jó, ha csak lazán van feltéve a pelus!!!
Ahogy a babánk nyúlik, az is elképzelhető, hogy időlegesen vissza kell térni a szűkebb patentolásra a tökéletes vízzárás érdekében, ez azonban a praktikus patentrendszernek köszönhetően pár mozdulat csupán!
Extra tipp: Ha a fentieken túl a body oldalvarrását visszahajtjuk, hogy ne érjen be a combhajlatba, vagy body hosszabbítót használunk, illetve esetleg impregnáló anyaggal kezeljük is a combgumírozást, akkor biztosan megelőzzük a nedvesség kivezetődését a ruhára!!!
Annyian használnak ilyen pelust világszerte, hogy rosszak nem lehetnek! Türelem, pár alkalom után mindenki rátalál a nekik bevált használati módra. Ha viszont azt tapasztalnád, hogy nektek esetleg a zsebes fajta nem válik be semmilyen módon, akkor se tegyél le arról, hogy mosható pelust használj, rengeteg más fajta pelusom közül is választhatsz még (külön külsős megoldások, hibrid pelenkák)!!!
Sok sikert a moshatózáshoz, pár próbálkozást megér, ha soha többet nem kell pelenkát venni!
: )
A mellékelt képeken látható valamennyi minta 1800 Ft, a tépőzáras, illetve a bambuszos és a védőgátas fajták kivételével, melyeket a legalsó sorban láthatsz!!!!! !!!
Érdeklődj a mosható pelenkázással kapcsolatos termékeimről (pelenka külsőket, védőgátas zsebeseket, papírbetétet, bambusz betétet találsz nálam jó áron)!!!!! !!
A vaterán bandyka, a teszveszen bandyka2 név alatt találod a termékeimet!



Jelenlegi ára: 1 800 Ft

Az aukció vége: 2011-10-07 13:30
. Új mosható mintás pelenka betéttel készletről!! - Jelenlegi ára: 1 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése